Privacyverklaring Oh-Leuk 
10 oktober 2020

Je privacy is voor Oh-Leuk van groot belang. Sinds 25 mei 2018 is de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming in Nederland in gegaan, waar wij ons aan houden. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij zorgvuldig met jouw gegevens omgaan. We verwerken alleen gegevens die nodig zijn voor het verwerken en verzenden van jouw bestelling. De gegevens die je aan ons doorgeeft worden bewaard op de beveiligde servers van MyOnlineStore/Mijnwebwinkel.

In deze privacyverklaring leggen we uit welke gegevens we verzamelen, waarom en wat we allemaal doen met de gegevens die je aan ons doorgeeft via onze webshop.

Als je vragen hebt over ons privacybeleid kun je contact opnemen met onze contactpersoon voor privacyzaken. Je vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacybeleid.

Bestelling 
Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, vragen wij je een aantal persoonsgegevens in te vullen. Deze persoonsgegevens gebruiken wij om je bestelling netjes en snel te kunnen afhandelen. Persoonsgegevens die je ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met onze webwinkelprovider (MyOnlineStore), bezorgdienst en betaalprovider gedeeld. Wij geven je persoonsgegevens door aan de bezorgdienst om de bestelling bij jou te laten bezorgen. Ook krijgen wij informatie over je betaling van je bank of creditcardmaatschappij, zodat je kunt betalen. 

Persoonsgegevens die wij gebruiken om je bestelling af te handelen zijn betalingsgegevens, NAW-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en factuuradres. De gegevens die nodig zijn om jouw bestelling te verwerken worden in verband met de fiscale bewaarplicht 7 jaar bewaard.

Delen van persoonsgegevens met derden
Wij werken met bedrijven samen, die de hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen. Voor het afhandelen van de bestellingen/betalingen werken wij samen met:

  • Betaalprovider Klarna  

Klarna is de betaalprovider waar we gebruik van maken in de webshop. Zij verwerken de gegevens die je invult bij het bestellen en betalen. Je kunt ervoor kiezen om achteraf te betalen of direct via IDEAL of je creditcard. Meer informatie over de privacyverklaring van Klarna vind je hier.

  • Verzenddienst MyParcel 

Voor het verzenden van jouw bestelling maken wij gebruik van de diensten van MyParcel. MyParcel wordt gebruikt om adreslabels te genereren die worden bevestigd op je pakket zodat jij je bestelling middels een track & trace code kunt volgen. Het is daarom voor ons noodzakelijk je naam, adres en woonplaatsgegevens met MyParcel te delen. Deze gegeven worden alleen gebruikt ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. 

  • Bezorgdienst PostNL 

Het daadwerkelijk uitvoeren en bezorgen van je bestelling ligt in handen van PostNL. Het is daarom voor ons noodzakelijk je naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL te delen. Deze gegeven worden alleen gebruikt ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. 

  • Webwinkel software MyOnlineStore/Mijnwebwinkel 

De gegevens die je invult tijdens het plaatsen van een bestelling of het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van onze verwerker Mijnwebwinkel. Mijnwebwinkel zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens en neemt adequate maatregelen om gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een beveiligde SSL-verbinding. Als je een bestelling plaatst hebben we je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer nodig. Na het afronden van je bestelling worden je gegevens enkel nog gebruikt voor doeleinden die nodig zijn voor onze administratieve verplichtingen.

Contactformulier en nieuwsbrief 

Met het contactformulier op de website kun je ons vragen stellen of een bericht sturen. Hiervoor vragen wij je naam, e-mailadres en telefoonnummer in te vullen. Wij bewaren deze informatie totdat we zeker weten dat jouw vraag beantwoord is. 

Je kunt je abonneren op onze nieuwsbrief. Hierin lees je nieuwtjes, tips, aanbiedingen en informatie over onze producten en diensten. Je kunt je aanmelden op de webshop voor de nieuwsbrief. Pas wanneer je de aanmelding activeert sta je ingeschreven voor de nieuwsbrief. Je e-mailadres wordt dus alleen met jouw digitale toestemming toegevoegd aan de lijst van abonnees. Deze gegevens worden bewaard totdat je het abonnement opzegt. Dit kan op ieder moment door op de afmeldlink te klikken die onderaan de nieuwsbrief mail staat. 

Social media
In onze webwinkel zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

Verstrekking aan andere bedrijven en instellingen
Wij geven je persoonsgegevens onder geen enkele voorwaarden aan andere bedrijven of instellingen. Met uitzondering van de hierboven genoemde derden. In sommige gevallen kunnen wij op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van jouw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen jouw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Cookies
Onze webwinkel maakt gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestanden waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je onze webwinkel voor het eerst bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies.

Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen, maar sommige dingen van onze webwinkel werken dan niet goed meer.

Google Analytics
Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe onze bezoekers onze webwinkel gebruiken. Daarnaast wordt op deze manier het aantal bezoekers dat onze webwinkel bezoekt bijgehouden. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij staan Google niet toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere google-diensten. De Google IP-adressen zijn niet geanonimiseerd. Gegevens worden via Google Analytics na 14 maanden verwijderd. 

Beveiliging 
Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om jouw privacy te waarborgen maken wij gebruik van een beveiligde verbinding (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer je persoonsgegevens invoert. 

Wijzigingen in deze privacyverklaring 
Wanneer onze werkwijze wijzigt passen wij ook de privacyverklaring aan. Let dus altijd op de datum bovenaan de privacyverklaring. Wij zullen ons best doen om de wijzigingen per mail te laten weten. 

Inzage, wijzigen en verwijderen van gegevens 
Je hebt de volgende rechten:

  • Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen;
  • Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben;
  • Het laten corrigeren van fouten;
  • Het laten verwijderen van verouderde persoonsgegevens;
  • Intrekken van toestemming;
  • Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik.

Let op dat je altijd duidelijk aangeeft wie je bent, zodat we zeker weten dat we geen gegevens van de verkeerde persoon aanpassen of verwijderen.

Klacht indienen
Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens
Als je vragen hebt of wilt weten welke persoonsgegevens wij van jou hebben, kun je altijd contact met ons opnemen. Zie de contactgegevens hieronder:

Oh-Leuk
Roma Somers
Hendrika Blokland-Pater erf 1 
1705 GR Heerhugowaard
info@oh-leuk.nl
06-34335706
 

© 2017 - 2021 Oh-Leuk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel